duminică, 22 octombrie 2017

PRIVEȘTE-ȚI BÂRNA DIN OCHIUL TĂU, NU PAIUL DIN OCHIUL APROAPELUI TĂU! (sau a doua Oglindă Eseniană)

           Imagine similară
(sursă imagine: http://www.energiaconstiintei.ro/2016/06/oglinzile+eseniene+ale+sufletului/)


              Această oglindă ne arată, la nivel subtil, reflexia propriilor noastre percepții și judecăți privind comportamentul celor din jur. Ea ne indică ceea ce judecăm noi în mintea noastră, datorită  fricii de a nu repeta ceva din trecut. Astfel, fricile de: RESPINGERE, ABANDON, UMILIRE, TRĂDARE, NEDREPTATE (Lise Bourbeau) ne produc traume care ne fac să-i  judecăm pe ceilalți, după propriile noastre criterii, împiedicându-ne să ne manifestăm compasiunea și blândețea.
Cu cât avem în noi acea traumă, cu atât mai mult vom judeca și osândi pe ceilalți.
PRIVEȘTE-I PE CEILALȚI PRIN OCHII IUBIRII ȘI AI COMPASIUNII! Învață să-L vezi pe Hristos în fiecare om, chiar dacă de multe ori Îl vezi întristat și răstignit pe crucea păcatelor noastre. Decât să îi judeci, mai bine întinde-le o mână de ajutor, roagă-te pentru ei și amintește-ți de  HRISTOS când era pe cruce și l-a mântuit pe tâlhar. Dacă oamenii îl considerau pe acela un hoț, un păcătos, demn de osândă, Fiul Domnului l-a văzut vrednic de mântuire și l-a luat în Împărăția Cerurilor. Astfel, atunci când ne vin în minte gânduri de judecată a aproapelui nostru, să ne amintim că, pentru a ne smeri, de multe ori Dumnezeu ne lasă să le vedem doar păcatele acestora, dar pocăința și lacrimile îndurerate pe care ei le varsă pentru faptele lor nu le vom vedea niciodată, căci ele rămân în taina inimii fiecăruia.

                 Pentru cei interesați de „Cele CINCI RĂNI  care ne împiedică să fim noi înșine” (autor Lise Bourbeau), cartea în format PDF poate fi citită  sau descărcată AICI: 

            Mai jos, postez un filmuleț ortodox în care este redată o pildă grăitoare despre judecarea aproapelui.

Vizionare plăcută! 

                    
             (Ochelarii fermecati - film ortodox. - https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=gjSn3I4YGok)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice