joi, 5 februarie 2015

Pânza de păianjen

          
(imagine preluată de pe site-ul  http://garrit.deviantart.com/)

            Fiul se întoarse de la școală foarte abătut, plângându-se părinților că pentru a nu știu câta oară avea probleme cu colegii. De data asta incidentul pornise de la câteva cuvinte care, deși au fost spuse sub formă de glumă, au degenerat în acte de violență.
             Tatăl îl ascultă cu răbdare, după care îl întrebă:  

-        Ai  observat  vreodată cu atenție o pânză de păianjen?

-        ???

-        Mda. Știu că ești nedumerit și te întrebi ce legătură are asta cu problemele tale, dar vei înțelege imediat.Urmează-mă!

Hai să ne jucăm un pic! îl îndemnă tatăl, plimbându-și încet degetele printre firele subțiri ale unei pânze de păianjen.

-        Minunat! Parcă ai fi magician! Spuse copilul entuziasmat de ușurința cu care tatăl putea crea diverse forme.

Încercă și băiatul să intre în joc, însă nici nu apucă bine să atingă firele că o parte din pânză se și rupse. Deși era dezamăgit de faptul că nu-i ieșise „magia”, își dădu repede seama că trebuia să fie mai atent. Încercă din nou, dar și de această dată  reuși să mărească gaura produsă în interiorul pânzei. După câteva tentative eșuate, se descurajă tot mai mult, refuzând să mai încerce.

-        Ei bine, acum ești pregătit să înțelegi de ce am asemănat pânza de păianjen cu lumea? îl întrebă tatăl zâmbind.

Cred că ai observat că  firele pânzei  sunt foarte subțiri și sensibile, iar dacă umbli cu mare grijă, poți crea mii și mii de forme. Totul e flexibil și se poate modifica în orice moment,  însă o clipă de neatenție din partea ta poate face ca pânza să se rupă.

     Cu lumea se întâmplă exact la fel: orice acțiune a unuia dintre noi produce consecințe asupra celor din jur. Avem miliarde de posibilități de a  trăi, dar depinde de fiecare dintre noi cum alegem să facem asta. Totuși, este important să știm că la baza tuturor lucrurilor se află GÂNDUL. Când fiecare om va înțelege  că gândurile noastre dau naștere cuvintelor, iar cuvintele produc acțiunile, nu vor mai exista probleme.

         Ai gânduri pure, bazate pe iubire, ai cuvinte frumoase care vor crea o lume minunată a prieteniei, a păcii, iubirii, respectului, „pânza de păianjen”  fiind în regulă. Dacă vei avea

gânduri negative, egoiste vei folosi și auzi, la rândul tău, cuvinte care judecă, jignesc, atacă, făcându-i pe ceilalți să sufere, afectând astfel, întreaga realitate.
        Dragul meu, fii mereu atent la gândurile care-ți trec prin minte și străduiește-te să fii un „magician alb”! Sunt sigur că nu va fi ușor. Poate vei încerca de multe ori și tot de multe ori te vei împiedica de diferite obstacole, dar important e ca niciodată să nu-ți pierzi credința. Rețeta succesului constă în atenție , voință, repetiție și răbdare, mai ales răbdare...Vei vedea că, în timp,  mâinile tale vor fi tot mai pricepute, iar  „pânza de păianjen” va deveni un caleidoscop al minunilor.


La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice