marți, 31 octombrie 2017

OGLINDĂ, oglinjoară, arată-mi cum mă VĂD eu cu adevărat! ( sau a șaptea oglindă eseniană)

 leu
(imagine preluată de la: http://willing.ro/imaginea-din-oglinda/)
              
        Cea de-a șaptea oglindă reflectă modul în care ne vedem pe noi înșine. Așa cum ne percepem noi, așa ne percep și cei din jurul nostru.
Astfel, această oglindă ne pune față în față cu acea parte din noi care ne poate ridica sau ne poate coborî, în funcție de părerile pe care le avem despre noi înșine.
Dacă avem o stimă de sine foarte scăzută, atunci nici cei din jurul nostru nu ne vor respecta și nu vor conștientiza adevărata noastră frumusețe și înțelepciune. În relațiile cu cei din jur vom fi neîncrezători, timizi și nu vom reuși să stabilim anumite limite sănătoase, care să stimuleze respectul reciproc. Pe de altă parte, atunci când avem o stimă de sine mult prea ridicată, credem că totul ni se cuvine, lucru care ne împiedică să avem relații autentice cu cei din jur.
                 Privind prin cea de-a șaptea oglindă, învățăm să lăsăm grijile deoparte și să acceptăm toate experiențele care vin în viețile noastre, indiferent de efectele acestora. La urma urmei, fiecare întâmplare, indiferent cât de nefericită a fi, are un anume rost. Altfel spus, chiar și răul are rolul său în evoluția noastră.
                 Cândva, un suflet drag inimii mele mi-a spus că nu contează prea mult faptele și acțiunile apropiaților noștri, ci, de fapt, atitudinea noastră față de acelea este cea care face diferența cu adevărat. Nu întâmplările, evenimentele în sine sunt importante, ci felul cum ne raportăm noi la  ele contează. Conștientizarea acestui lucru, ne ajută să vedem orice întâmplare din viața noastră ca pe un instrument care ne ajută să ne cunoaștem mai bine.
            Este important de știut faptul că nimeni nu are putere asupra noastră și nu ne poate influența în niciun fel, fără acordul nostru. Astfel, dacă se întâmplă vreodată ca cineva să aibă putere asupra noastră, se datorează faptului că ne dorim ceva anume de la acea ființă. Oferind iubire necondiționată, fără să aștepți ca celălalt să se manifeste în modul în care tu dorești, poți spune că iubești LIBER, că iubești cu inima plină de HRISTOS.
                 Poți alege să semeni printre ceilalți gânduri, cuvinte și fapte care să producă nepăsare,  invidie, ură, furie, dar poți împărți iubire, prietenie, respect, toleranță, acceptare. În final, totul ți se va întoarce. Cu ce măsură dai, cu aceea vei primi, căci Dumnezeu nu rămâne dator nimănui.
Această oglindă, numită și OGLINDA CELUI MAI MARE ACT DE COMPASIUNE, ne îndeamnă să învățăm să ne iubim pe noi înșine, ca să ne putem iubi și aproapele cu adevărat.
Așa cum ne-a învățat și marele nostru învățător, Iisus Hristos:
“Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum v-am iubit Eu pe voi, aşa să vă iubiţi şi voi unul pe altul” (Ioan 13,34)
Iar atunci când prea multele griji te cuprind, poți spune așa:
Fără griji, accept tot ce mi se întâmplă.
 DOAMNE, FACĂ-SE VOIA TA! (Dar ajută-mă să am înțelepciunea de a ști care e într-adevăr voia Ta, Tată!)

                 Acum, că ai învățat și lecția ultimei oglinzi, le poți lăsa în urmă. Nu mai ai nevoie de ele.
Felicitări! Ai devenit maestrul propriei tale vieți.
                 ȚINE MINTE! Oglinda întotdeauna reflectă chipul inversat (inversul adevărului), iar FEREASTRA reflectă lumea așa cum este. Pentru că este foarte important ca geamurile să fie curate, șterge-ți și tu geamurile în fiecare clipă și nu lăsa ca praful gândurilor întunecate să-ți împiedice claritatea vederii.  
Deschide-ți ferestrele INIMII și privește lumea! Nu-i așa că totul e minunat?
                                                    
Postez mai jos un clip despre IUBIRE. 
Vizionare plăcută!


(NU  TU  IUBEŞTI,  CI  DUMNEZEU  IUBEŞTE  PRIN  TINE! - https://www.youtube.com/watch?v=g2EDfyr1l8w)

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice