miercuri, 19 aprilie 2023

AȘA DA/AȘA NU - joc didactic despre protejarea/degradarea pădurii


    Imaginile următoare pot fi utilizate pentru jocul didactic AȘA DA/AȘA NU, cu scopul verificării cunoștințelor preșcolarilor despre acțiunile de degradare/protejare a pădurii și consecințele acestora. 


ATENȚIE! Vă rog să nu postați materialele pe alte pagini! Dacă doriți să le promovați, puteți distribui linkul către această pagină! 


















 

VIEȚUITOARELE PĂDURII -citire de imagini

Imaginile de mai jos pot fi utilizate la o activitate din domeniul științe - D.Ș. (cunoașterea mediului) sau în cadrul centrului BIBLIOTECĂ (urmărindu-se capacitatea copiilor de exprimare în enunțuri coerente și corecte din punct de vedere gramatical ), la ȘTIINȚĂ, unde se pot puncta următoarele aspecte: 
- anotimpuri, 
- prezentarea animalelor din imagini - alcătuirea corpului, hrană, adăpost, 
- exerciții de numerație (Numără frunzele, animalele, copcii, ciupercile...!)
- defrișarea pădurilor, consecințe și posibile soluții  



!!!ATENȚIE! Nu publicați imaginile pe alte site-uri! Dacă doriți să le promovați, vă rog să distribuiți linkul către această pagină! 













 

imagini pentru tema DARURILE PĂDURII

    Am creat aceste imagini pentru a prezenta copiilor câteva dintre beneficiile pe care ni le oferă pădurea.
Le puteți descăca și folosi în scopuri personale, dar nu l publicați pe alte site-uri. Vă rog să distribuiți linkul către această pagină, dacă doriți să promovați materialele! 












 

Pădurea de foioase/pădurea de conifere

    Imaginile de mai jos au fost create pentru a fi utilizate la centrul ȘTIINȚĂ, în cadrul activității integrate „Pădurea, prietena mea”.
Copiii au analizat imaginile și au aflat diferite informații despre pădurile de foioase ( fagul, stejarul, carpenul, gorunul, plopul, mesteacănul), despre pădurile de conifere (pin, molid, brad), despre pădurile mixte  și despre transformările prin care acestea trec, în funcție de anotimp. 

    Atenție! Imaginile pot fi descărcate de oricine dorește, însă nu este permisă postarea acestora pe alte site-uri. Dacă doriți să le promovați, puteți distribui linkul către această pagină. 






 

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice