miercuri, 29 iunie 2016

Prin ce sunt vii oamenii



Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului. (Evrei 4,12)

( imagine preluată de la:https://dailyofficeanchorsociety.com/2013/01/18/the-rock-of-our-salvation/)

          Pentru ziua aceasta specială în care sărbătorim pe sfinții Apostoli Petru și Pavel, înainte-mergătorii noștri pe drumul „întoarcerii către inima Lui Dumnezeu”, am postat mai jos un film ortodox, realizat după povestea lui Lev Tolstoi: „Prin ce sunt vii oamenii”.     
         Îndemnul de astăzi al Sfintei Evanghelii este să fim  VII cu adevărat, păstrându-ne inimile curate și mințile luminate de harul Domnului Dumnezeului nostru, căci avându-l pe Dumnezeu în el, omul poate iubi și poate lumina prin întunericul lumii. Amin!  


 13.Voi sunteţi sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.
14.Voi sunteţi lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă.
15.Nici nu aprind făclie şi o pun sub obroc, ci în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.
16.Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.
( Sfânta Evanghelie după Matei - cap. 5) 

             
                    LA MULȚI ANI tuturor celor care poartă numele sfinților apostoli PETRU și PAVEL! Să aveți inimile ușoare și gândurile senine :) 


VIZIONARE PLĂCUTĂ! 
(FILM ORTODOX - Prin ce sunt vii oamenii.- https://www.youtube.com/watch?v=2IyYWOUCAq4)

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice