luni, 30 octombrie 2017

OGLINDĂ, OGLINJOARĂ, arată-mi ÎNTUNERICUL din adâncul meu! (sau a șasea oglindă eseniană)

                                        
(imagine preluată de la: https://www.consiliere-psihoterapie.info/articole/arhiva-articole/articole-psihoterapie/oglinda.php)


                Cea de-a șasea oglindă apare în viețile noastre în momentele când întâlnim cele mai mari provocări. Totodată, aceasta reflectă și cea mai profundă teamă pe care o purtăm în noi înșine și care ne influențează decisiv alegerile pe care le facem. Poate fi teama de singurătate, de abandon, de respingere, de nedreptate ( vezi cartea „Cele CINCI RĂNI  care ne împiedică să fim noi înșine”, de  Lise Bourbeau, dând click pe:  http://www.golivu.com/upload/useri/12/Celecinciranicareneimpiedicasafimnoiinsine.pdf)
          Indiferent de fricile pe care le purtăm, procesul este același cu fiecare dintre acestea, pentru că abia în momentul în care începem să le conștientizăm prezența, abia atunci înțelegem că le putem învinge.
                 Această oglindă mai este cunoscută sub denumirea de Oglinda Cuceririi Întunericului sau cucerirea nopții negre a sufletului.
                 Fiecare ființă a cunoscut sau va cunoaște  la un moment dat acea noapte întunecată în care suntem față în față cu UMBRA noastră. Această umbră reflectă cele mai mari frici, dar și cele mai mari dorințe ale noastre cărora nu le permitem să iasă la suprafață. Din când în când, ele răbufnesc, iar noi  reacționăm în moduri atât de ciudate, încât nici măcar noi înșine nu le putem explica.
                 Pentru că această oglindă reflectă căutarea întunericului din noi înșine, este foarte important să conștientizăm faptul că, indiferent de experiența de viață pe care o avem, de provocările și obstacolele care ne apar în cale, Dumnezeu nu ne dă niciodată mai mult decât putem noi duce. În fiecare moment avem oportunitatea de a crește și de a evolua. Important este să nu ne considerăm victime, ci să avem credință în Dumnezeu și, desigur, încredere în noi înșine.
                 Privește prin a șasea oglindă! Vezi întunericul care te-a ajutat ca un partener de încredere pentru a te autosabota de nenumărate ori, acceptă faptul că acest întuneric ( această UMBRĂ) există în tine și începe să te îndrepți spre lumină. Acum, aici, în acest moment, începe să îți conștientizezi fricile (care, oricum, de cele mai multe ori, nu au un fundament real), să le  învingi și să îți luminezi viața. Cum vei face asta???
Iubește, iubește și iar iubește!  Atunci când iubești, lumina pătrunde chiar și în cel mai întunecat colț al inimii. 
           Învățând lecția celei de-a șasea oglinzi, vei înțelege că nu ești un om care își caută sufletul, ci ești un SUFLET care trăiește ca și om, aici, pe pământ. Ești o ființă nemuritoare care învață zi de zi lecțiile IUBIRII. Uneori testele sunt picate, dar important este sa nu deznădăjduim, ci să ne asumăm neputințele noastre omenești și să mergem mai departe, de mână cu Hristos, pe Calea Inimii. 

             Mai jos postez un filmuleț pe care l-am văzut în urmă cu câțiva ani și care m-a ajutat la vremea aceea să continui calea pe care începusem să o parcurg din ce în ce mai conștientă și mai încrezătoare.
Vizionare plăcută! Să ne fie de folos!

Doamne ajută! 

(The shadow effect ( Efectul umbrei ) subtitrat in romana - https://www.youtube.com/watch?v=qdIbntGr7yI)

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice