miercuri, 2 noiembrie 2016

Iubirea nu alege...

Imagini pentru doi care se țin de mână
( imagine preluată de la: http://citatemaxime.ro/citat-imagine/nu-stiu-unde-duce-drumul-meu-dar-merg-mai-bine-cand-te-tin-de-mana/)


„Dragostea îmbracă multe forme, iar inima care n-o recunoște e o inimă cu adevărat săracă.”
                                                   Hans Christian Andersen 

         
                Iubirea nu alege parteneri frumoși, bogați material, deștepți, descurcăreți, echilibrați, înțelepți, blânzi, „perfecți”...Ea nu-și dorește ca celălalt să fie într-un anume fel. Nu are standarde, tipare și nici criterii de selecție. Iubirea are doar o inimă deschisă, o conștiință îndreptată spre lumina cunoașterii, două aripi și un felinar care licărește cu emoție atunci când întunericul nopții se lasă peste omenirea cufundată în visare, iar câte un suflet curajos și „nebun” mai caută din când în când drumul spre inima celui pe care îl iubește.
           Iubirea se bucură cu adevărat atunci când poate oferi și nu așteaptă să primească ceva anume în schimbul darului său. Cu toate astea, ea nu respinge nimic din ceea ce vine înspre ea, aceasta acceptând să primească de dragul de a-i face celuilalt bucuria de a oferi, chiar și atunci când darul poate aduce tristețe.
Chiar dacă Iubirea nu poate împiedica o cădere a celui drag, aceasta îl ajută să se ridice, îl privește în ochi, îi zâmbește, îl ia de mână și alege să meargă împreună pe drumul vieții, indiferent de greutățile care le apar în cale. 
Iubirea nu abandonează, nu închide uși. Ea rămâne cu brațele deschise în fața tuturor, strângând la pieptul său atât zâmbetele, bucuriile, cuvintele de dragoste, cât și lacrimile, suferințele, reproșurile, jignirile și batjocura celor care ignoră chemarea sa. 
          Un suflet care iubește se întristează doar pentru că simte că nu a știut să-l iubească pe celălalt mai mult. 
Atunci când îi aude doina inimii, vântul, care îi este un sfetnic de nădejde, îi șoptește prietenos la ureche: 
- Ai timp de acum încolo să iubești cât de mult vrei. Nu e târziu. Niciodată nu e târziu. În Iubire timpul nu contează. În iubire, depărtarea, timpul, spațiul, neputința, frica, toate se anulează. Iubirea, suflete drag, e singura care poate aduce lumina, pacea, nădejdea și viața chiar și în cea mai întunecată inimă...

                 

( sursa clip: https://www.youtube.com/watch?v=fCZWOoJwTLk)

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice