joi, 27 aprilie 2017

IUBIREA e deja aici

     Imagine similară
(imagine preluată de la: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/11230/iubirea-maya-angelou.html)


       Nu încerca să mă modelezi așa cum crezi tu că mi-ar fi corect, pentru că, ceea ce e bine pentru tine nu e neapărat și binele meu. Doar Dumnezeu modelează sufletele noastre cu atenție, cu răbdare, cu iubire și cu înțelepciune. Tu vrei să îmi schimbi ideile, convingerile, dorești să merg pe drumul tău, pentru că tu crezi că știi mai bine decât mine cum se trăiește corect.  
            Iubește-mă așa cum sunt, fără să mă critici în permanență, fără să mă judeci, fără să te rătăcești în capcanele minții! Dacă nemulțumirea ta e mai mare decât iubirea ce mi-o porți, atunci vei dori mereu să mă schimb și dacă vreodată îți va reuși asta, eu voi sfârși prin a fi  ceea ce nu sunt cu adevărat. Voi fi o mască a ceea ce îți dorești tu să fiu, iar măștile se înlocuiesc ușor, foarte ușor...
                  Iubirea nu înseamnă să te plângi de ceea ce nu îți pot oferi, sau poate nu mă pricep să îți ofer, ci înseamnă să fii recunoscător că sunt aici, acum în viața ta, că ești, că ne putem vedea, că ne putem simți, că ne putem iubi... așa cum suntem noi, cu bune, cu rele, cu întunericul și cu lumina din noi, că ne îmbrățișăm visele, că ne împărtășim speranțele, că ne povestim temerile și ne ajutăm unul pe celălalt să trecem prin și peste ele. A avea inimile deschise nu înseamnă doar să ne spunem unul altuia „Mi-e dor de tine!”, „Te vreau în viața mea!”, „Te iubesc!”, ci înseamnă și să ne respectăm reciproc, să ne alegem cu atenție cuvintele, iar atunci când e nevoie, decât să le folosim pentru a ne da singuri dreptate,  mai bine să alegem tăcerea. Iubirea se simte dincolo de cuvinte, dincolo de timp, dincolo de spațiu și, de cele mai multe ori, în cea mai adâncă tăcere au loc adevărate revelații.
           Căile noastre poate se vor intersecta pentru scurtă vreme sau  poate vom străbate același drum împreună, însă indiferent de rolurile pe care le vom avea în viețile noastre, important este să învățăm să trăim în iubire, în recunoștință, în lumină, în adevăr și în pace.
               Suflete frumos și omule drag, dacă nu m-ai ținut în tine pentru o vreme, dacă nu am fost în gândurile tale, în inima ta, în visele tale, degeaba mă cauți în afara ta. Indiferent de cât de mult mă privești, nu îmi poți vedea sufletul pentru că nu ai cum să găsești în exteriorul tău ceea ce nu poți vedea în tine!
           Ascultă-ți glasul inimii și vei întâlni iubirea la momentul potrivit, căci EA nu cunoaște drumul cel scurt, ci merge pe cărarea cea dreaptă. IUBIREA nu se grăbește nicăieri pentru că e deja aici și pretutindeni.
Pretutindeni  a fost dintotdeauna...



(Yakuro - The Color Of Love - https://www.youtube.com/watch?v=f4UzXMQrqzI)

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice