joi, 23 noiembrie 2017

Despre teamă și despre calea luptătorului pașnic

       Imagini pentru luptătorul pașnic
(imagine preluată de la: http://zonadefoc.com/%E2%80%9Cpeaceful-warrior%E2%80%9D-luptatorul-pasnic/) 

            Cândva, un suflet drag mi-a spus: „Deschide-ți inima! Lasă frica!”
l-am privit cu nedumirire, dar nu am spus nimic. Deși purtase multe războaie până atunci, inima mea era deschisă. Cel puțin, așa credeam eu. Cât privește  teama, mă consideram o ființă curajoasă, lucru pe care cei din jur mi-l confirmau destul de des.  
     Iată că mă aflam în fața unei ființe care mă privea în ochi și vedea atât de clar ceea ce eu aveam să văd și să pricep abia după mult, mult timp. E bine și mai târziu decât niciodată...
        La nivel intuitiv, simțeam că există o conexiune între ființe și o comunicare telepatică între inimi, însă m-am tot întrebat oare de ce se întrerupe conexiunea (comuniunea) dintre două ființe? Ce anume produce acest blocaj și nu mai permite comunicarea sufletelor? De ce ne simțim deconectați dintr-odată?
     Răspunsul a fost cât se poate de simplu și a venit tot de la această ființă luminoasă, dedicată vieții trăite în iubire, care mi-a spus la un moment dat că „teama și neîncrederea blochează ființa. Chiar și Iisus era înconjurat de oameni neîncrezători.
Atunci nu prea am înțeles ce voia să spună, dar timpul a așezat bine acele cuvinte în inima mea și iată că la un moment dat am conștientizat că FRICA este cauza multor probleme apărute pe parcursul vieții noastre.
Frica te poate face să te îndepărtezi de adevărata esență a ta, împiedicându-te să te manifești așa cum ești cu adevărat, ca să nu fii respins de cei din jur. Astfel, pentru a fi acceptat, începi să adopți anumite comportamente care te fac să te îndepărtezi tot mai mult de tine.  Teama te împiedică să trăiești în prezent, făcându-te să te gândești cu regret la trecut, ori să te îngrijorezi permanent pentru viitorul ce urmează să vină.
FRICA te însingurează și te înstrăinează de lumea din jur. Astfel, pierzi conexiunea cu celălalt, căci în momentul în care începi să te temi din ce în ce mai tare, devii neîncrezător și, fără să îți dai seama, lași ca acea frică să te conducă.
Pentru că frica aparține minții,  o poți observa  și o poți înțelege pentru a te elibera de ea.  
             Astfel, ai putea să te întrebi:
-Care e cea mai mare frică a mea? Acum trăiesc în iubire sau în teamă?
          Du-te în trecutul tău și vezi ce frici nevindecate ai! Ajută-le să iasă la suprafață!
Amintește-ți! Cu cât frica e mai veche, cu atât ești mai vulnerabil!
        
 E o luptă dificilă de purtat cu tine însuți(însăți), dar poate fi  câștigată!
      Alege să FII un luptător pașnic!
Iar atunci când totul pare a-ți fi potrivnic, tu să CREZI în continuare în Iubire, în Lumină și în Viață!


               Postez mai jos un scurt clip din  „Calea luptătorului pașnic”, un film care m-a  inspirat mult. Varianta completă a filmului poate fi accesată aici: https://www.youtube.com/watch?v=Np2b-JWe6ig  (din păcate, nu este subtitrată).


La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice