duminică, 29 octombrie 2017

OGLINDĂ, OGLINJOARĂ, arată-mi relația cu părinții mei! (sau a CINCEA oglindă eseniană)

(imagine preluată de la: http://ethos-nima.blogspot.ro/2017/07/) 

           A cincea oglindă este oglinda pe care ne-o pun în față părinții noștri, încă din copilărie și reprezintă, de multe ori, o lecție destul de dificilă.
Este cunoscut faptul că părintele reprezintă un model pentru copil. Astfel, noi, ca și copii manifestăm, de multe ori, chiar și inconștient, diferite comportamente ale acestora. Modelul părinților nu se reflectă doar în tiparele comportamentale pe care le avem,  ci se poate reflecta și în alegerile pe care le facem, în prejudecățile pe care le avem, în convingerile pe care ni le formăm.
                 De multe ori se întâmplă să ne alegem partenerii, având ca etalon părintele nostru de sex opus. Astfel, dacă avem o admirație foarte mare față de părintele nostru care ar putea duce spre venerație, vom sfârși prin a ne alege un partener care să-i semene mult acestuia. Pe de altă parte, dacă vom avea o relație defectuoasă cu părintele de sex opus, iar el va manifesta diferite comportamente care ne afectează emoțional, mental, chiar și fizic, (de ex. alcoolismul, violența, minciuna, neglijența), atunci vom alege un partener total opus acestuia.   În ambele cazuri, alegerile pe care le facem sunt limitate de ceea ce gândim și simțim vis-a-vis de părinții noștri.
Pentru ca alegerile să fie libere și cu inima deschisă, e bine să conștientizăm ce anume din ce am moștenit de la părinții noștri ne-ar putea provoca blocaje interrelaționale.
De noi depinde dacă vrem să ne continuăm drumul cu aceste tipare defectuoase, doar pentru faptul că acestea sunt singurele modele pe care le-am cunoscut în profunzime (chiar dacă ne afectează relațiile cu cei din jur), ori putem alege să le dizolvăm, eliberându-ne astfel de anumite atașamente care ne împiedică să ne manifestăm așa cum suntem noi cu adevărat.
 Un rol important în procesul de eliberare îl reprezintă acceptarea faptului că părinții noștri au ținut pentru noi o oglindă care ne-a ajutat să creștem și să evoluăm în cunoașterea sinelui nostru adevărat. După acceptare, întotdeauna urmează IERTAREA.  
                 A cincea oglindă eseniană mai subliniază un aspect important, și anume faptul că relația ta cu tatăl arată relația cu Dumnezeu, iar relația ta cu mama arată relația cu Mama divină, cu maica sfântă.  
Vindecă-ți relațiile cu părinții și vei vindeca relațiile cu divinitatea, îmbunătățește-ți relația cu Dumnezeu, iar relațiile cu părinții pământești se vor vindeca automat.
             „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie bine și să trăiești ani mulți pe pământ!”, spune a cincea PORUNCĂ.  Cinstindu-ți părinții, îi iubești, le asculți sfaturile, te porți cuviincios și respectuos,  îi ajuți la nevoie, te rogi pentru ei, îi accepți așa cum sunt, și le mulțumești pentru lecțiile pe care ți le-au oferit în drumul tău prin Viață.
         Amintește-ți că ești COPILUL Universului! Ești fiu al Omului și fiu al Divinității.
Acum, că ai învățat lecția celei de-a cincea oglinzi, mergi mai departe pe calea spre adevărata ta  esență și împlinește-ți destinul personal! E atâta lumină, pace și iubire în ceruri, în adâncuri și pe pământ!



                   
                    (Child of the Universe - https://www.youtube.com/watch?v=dpT3qWnSmFQ)

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice