duminică, 1 februarie 2015

E alegerea ta!




          Natura a  fost și va rămâne întotdeauna un dascăl desăvârșit. Avem atâtea de învățat de la ea, însă trebuie să știm să o privim. Astfel, natura ne oferă cele mai bune lecții despre dualitate, despre iubire și despre posibilitatea noastră de a alege în orice moment cum vrem să fim.
        Vântul ne învață că sunt două căi de a merge prin lume: să adiem într-un mod plăcut asemeni unei brize de primăvară, vibrând iubire și împrăștiind parfumul minunat al florilor, sau putem alege să fim asemeni unui uragan care răstoarnă în furia sa tot ce-i iese în cale.
         Izvorul ne învață că în curgerea noastră prin viață tot ce ascultăm și vedem la un moment dat putem păstra în taină, fără a spune mai departe secretele care ni se încredințează sau putem fi zgomotoși, discutând multe cu cei din jur, însă fără să comunicăm cu adevărat.
         Florile ne învață că putem fi modești și tăcuți, indiferent de comorile care sunt în adâncul nostru,  sau ne putem crede „cei  mai cei” dintre toți, lăsând spinii mândriei să ne acopere frumusețea și parfumul minunat.
         Focul ne învață că avem posibilitatea de a fi folositori celor din jur, ajutându-i prin gândurile noastre, prin cuvinte de încurajare ori prin acțiuni efective, sau putem provoca incendii, pustiind totul în jur, prin folosirea cuvântului care atacă, jignește, intimidează...
       Pământul ne învață că putem alege să fim răbdători cu ceilalți, lăsându-i să se dezvolte în ritmul lor  sau putem încerca să grăbim anumite lucruri, provocând, de cele mai multe ori adevărate cutremure în viețile acestora.
Cerul nu se poate bucura de frumusețea și măreția sa decât când se oglindește în ape, învățându-ne astfel să fim smeriți și să încercăm să înțelegem că nu poate exista „mic” fără „mare”, „sus” fără jos”, „frumos” fără „urât”, sau putem fi trufași, refuzând să ne privim în oglindă, să cerem ajutorul celor din jur sau să întindem și noi, la rândul nostru, o mână de ajutor celor care au nevoie.

        Dacă rămânem cu ochii deschiși, natura ne oferă lecții minunate care ne ajută să curgem lin prin timpul ce ne-a fost dat. E alegerea fiecăruia dintre noi cum dorim să fim. Important e să ne amintim întotdeauna că viitorul depinde de ceea ce facem azi. 

suflete minunate

Visurile pot deveni realitate atunci când crezi cu tărie în ele.



La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice