vineri, 27 octombrie 2017

Oglindă oglinjoară, arată-mi ce mă blochează! (sau a patra Oglindă eseniană)

                                    

(imagine preluată de la: https://elenushu.files.wordpress.com/2011/05/fata-privindu-se-in-oglinda1.jpg)



   A patra oglindă ne ajută să ne recunoaștem formele de DEPENDENȚĂ și de OBSESIE  pe care le avem. Acestea două ne produc diverse blocaje, depărtându-ne de esența nostră și eliminând părți dragi din viețile noastre. Astfel, ne creăm atașamente și credem că depindem de anumite stări, de părerea celor din jur, chiar și de anumite relații, în obsesia noastră, putând rămâne agățați de o persoană toată viața.
Această oglindă, după cum spunea Gregg Braden, este oglinda celei mai mari iubiri pierdute sau a celei mai mari frici, pe care am avut-o la un moment dat și încă o mai avem.
Se spune că de cele mai multe ori se întâmplă ca noi să nu iubim cu adevărat persoana, ci iubim Iubirea. Iubim de dragul de-a iubi.  Nu contează pe cine. Important este să iubim.
  Cât privește marea iubire, lecția pe care oglinda ne-o oferă este faptul că cea mai adâncă iubire este cea față de NOI ÎNȘINE. Cea mai importantă relație dintre toate este cea cu sinele tău și cel mai bun prieten, confident, sfătuitor și vindecător al tău ești chiar TU. Devenind conștient de acest lucru, poți oricând să-i iubești pe ceilalți necondiționat, fără să ai așteptări de la ei, în schimbul dragostei tale.
 Această oglindă ne mai arată și frica cea mai mare pe care am avut-o și care încă ne mai conduce viața. În acele momente în care frica respectivă se activează, ne face  să intrăm într-o stare de REACȚIONAL  (așa cum afirma Lise Bourbeau în cartea „Cele cinci răni care ne împiedică să fim   noi înșine”). În această stare de reacțional nu putem fi NOI înșine, nu suntem centrați, nu putem fi liniștiți și nici fericiți.
            Atașamentele, dependențele, unele tipare comportamentale pe care le avem, credințele limitative, bazate pe frici și procrastinarea (amânarea continuă) ne împiedică să trăim la potențialul nostru maxim.
                 Vei fi învățat lecția OGLINZII atunci când te vei iubi cu adevărat pe tine însuți.
Acceptă-te așa cum ești, cu lumina și  întunericul din  tine. Observă-te, acceptă-te, apoi ridică-te! Ridică-te și mergi mai departe pe Calea Luminii care ți se deschide tot mai mult.
Amintește-ți că Iisus Hristos S-a născut într-o iesle, nu într-un palat. El vine în inimile întristate și murdare de prea multele păcate. Dacă El vine în inima ta cea plină de patimi, tu de ce nu ai accepta întunericul din tine?
Abia după ce te accepți, te ierți pentru toate alegerile pe care le-ai făcut înafara iubirii și fără a ține cont de voia Tatălui, abia atunci înveți să te iubești cu adevărat.
Indiferent de cât de greu îți va fi, nu îți condiționa iubirea! Lasă-L pe Dumnezeu să iubească prin tine căci iubirea omului e limitată, dar cea divină e desăvârșită. Când simți că nu mai poți iubi, cere-I ajutor. El te va sprijini, ca de fiecare dată.
                 Drum lin în IUBIRE, suflete binecuvântat! 

Postez mai jos un clip despre iubirea de sine. Vizionare plăcută! 
  

(Iubirea de Sine - https://www.youtube.com/watch?v=_IVQkCUuihQ)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice