vineri, 28 iulie 2017

PENTRU FEMEILE DIN VIAȚA MEA și nu numai...

Imagini pentru femeia care curge lin
(imagine preluată de la: http://www.addmyfoto.com/article/uv-body-painting-by-john-poppleton-quot-under-black-light-quot-188)


              De multe ori mi s-a întâmplat să aud doamne sau domnișoare spunând lucruri de genul:
„Îmi place de el! Îl iubesc și cred că, în timp, voi reuși să-l modelez!”
Și, culmea!!! Ele o spun cu atâta încredere încât mă gândesc cu durere la viitorul care le așteaptă!...
             STOP!!! Nu intra într-o relație cu gândul că-l vei schimba pe celălalt și că-l vei modela după bunul tău plac! Asta e una din închipuirile bolnave ale minții pe care ai lăsat-o să te conducă, în loc să fii tu stăpânul ei.
             În primul rând, asta nu este iubire. Cel puțin, nu este o iubire conștientă, autentică, liberă, între două ființe care se respectă și se acceptă cu adevărat. În al doilea rând, celălalt nu se va schimba în niciun fel doar pentru că așa vrei tu. Poți încerca oricât dorești și chiar îți urez succes! Vei sfârși prin a obosi, a-ți pierde puterile, speranța, rămânând, poate, chiar și fără încredere în tine însăți.
            Draga mea, să ții minte că ceea ce nu suporți la celălalt de la bun început va fi exact acel lucru care, mai devreme sau mai târziu, vă va despărți.
Important este să stabilești de la bun început care sunt lucrurile peste care nu poți trece, să-ți stabilești clar și real LIMITELE.
Fiecare om are un anumit limbaj al iubirii pe care îl exprimă în modul său propriu. Astfel, fie că este vorba de cuvinte de încurajare, de timpul acordat, de primirea de daruri, de oferirea de servicii, de mângâieri fizice, fiecare dintre noi are propriul fel de a-și exprima și de a primi iubirea. (pentru mai multe informații, recomand cartea „CELE 5 LIMBAJE ALE IUBIRII”, care poate fi citită gratis aici: https://www.scribd.com/doc/65905512/Cele-5-Limbaje-Ale-Iubirii )
Descoperă care este limbajul iubirii tale și al partenerului tău! Alege să iubești conștient, cu încredere, cu detașare și cu maturitate!
Maturitatea constă în alegerile conștiente pe care le faci în fiecare moment. Iar uneori poți alege să-ți vezi de viața ta și punct. Fără a intra în anumite relații care nu ar contribui la bunstarea ta și nici a lumii.  
Dacă intri într-o relație cu gândul că-l vei modela pe celălalt după voia ta, mai bine te retragi.
RUMI spunea cândva asta: „Ieri eram deștept și voim să schimb lumea. Azi sunt înțelept și mă schimb singur.
Ei bine, acest lucru este valabil și în relația de cuplu. Cât timp ești cu gândurile proiectate în exterior, asupra schimbării și modelării celuilalt, te afli în afara ta, în afara adevărului. Energia ta se risipește și provoacă diferite reacții ale partenerului, care, la nivel subtil, simte că i se încalcă liberul arbitru.
Concentrează-ți atenția asupra ta, du-o în interior, spre tine și vezi de ce anume te deranjează, mai bine zis te enervează anumite lucruri la partener.
Realitatea este ca un labirint plin de oglinzi. Fie că ne dorim sau nu , fiecare dintre noi ține câte o oglindă pentru cel din fața sa.  Astfel, atunci când simți că te deranjează felul de a fi al cuiva, întreabă-te ce anume din interiorul tău se regăsește în celălalt. Apoi lucrează cu tine, iar totul va veni de la sine. Dacă vei aduce lumina în interiorul tău, celălalt va simți asta și se va apropia singur, fără să-l manipulezi tu în vreun fel sau altul.
            Pe de altă parte, dacă relația cu partenerul tău  nu mai este funcțională, nu are rost să insiști asupra ei pentru că, forțând lucrurile, nu vei face altceva decât să le blochezi. Eliberează-ți partenerul, eliberează-te pe tine și lasă lucrurile să curgă lin! Rămânând atașați și agățați într-o relație care nu mai merge, cei doi parteneri nu conștientizează cât de mult rău pot să-și facă, în primul rând lor înșiși, apoi celor care ar putea să vină în viața lor și să trăiască împreună, bucurându-se de călătoria și de drumul ce îl au de parcurs.
            Ai încredere! Prințul care îți este destinat va veni, cu siguranță.
Dar așa cum nu toți broscoii râioși sunt prinți „vrăjiți”, tot așa s-ar putea ca în calea ta să ai ocazia de a săruta  mulți broscoi până își va face apariția adevăratul prinț.
Dacă vei rămâne agățată de ideea de a schimba broscoiul, te vei amăgi în zadar. Indiferent de cât de mult ți-ai dori să-l transformi în altceva, nu vei reuși. Chiar și îmbrăcat în frac, tot broscoi rămâne.  
            Amintește-ți mereu că fiecare are perechea sa divină pe lumea asta, iar un partener divin nu se dorește a se schimba, ci se iubește așa cum este. Tocmai acele „defecte” fac relația mai frumoasă.
            Iar tu, draga mea prietenă, rămâi exact așa cum ești: MI-NU-NA-TĂ!!! Locul tău e lângă un alt suflet minunat. De ce să te ocupi cu sculptatul „pietrelor”, când ai putea să curgi lin prin viață asemeni râului ce-și face loc chiar și  printre cele mai dure stânci?
 ***

Ține minte! Apa nu se consideră arhitect și nu își face planuri despre cum să modifice stânca, pentru a-și ușura calea. Ea se concentrează asupra propriei sale curgeri. Atât! 
            În rest, NATURA le va rezolva pe toate. În perfecțiunea sa, ea lucrează cu înțelepciune. 


Imagini pentru jos pălăria pentru femeie
                           DEDIC această melodie tuturor FEMEILOR din viața mea! :)



(RAOUL -JOS PALARIA PENTRU FEMEI (2017) - https://www.youtube.com/watch?v=0uFqg53xP_Q)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice