sâmbătă, 8 iulie 2017

DANSUL INIMII CU MINTEA

                    Imagini pentru dansul zorba grecul
 (imagine preluată de la: http://www.istoriafilmului.ro/articol/187/istoria-filmului-grec-partea-1)



    „Pricepeam că Zorbas ăsta era omul pe care-l căutam fără nădejde de-atâta amar de ani; o inimă vie, un suflet mare, neșlefuit, care avea buricul legat de maica lui, Pământul.    Ce însemna artă, dragoste de frumos, puritate, patimă – muncitorul ăsta mi le lămurise cu cele mai simple vorbe.”  
 („Zorba Grecul” -  Nikos Kazantzakis)

Atunci când trăim în MINTE, căutăm în permanență răspunsuri, suntem prea mentali, luăm hotărâri bazându-ne doar pe intelect, devenim rigizi, prea serioși, uităm să ne bucurăm de viață.
Când trăim doar în INIMĂ, fără a ține cont de minte, se întâmplă să facem multe „prostii”, să luăm hotărâri pripite, fără un fundament solid, pentru ca apoi să plătim cu vârf și îndesat alegerile făcute.
Cu toate astea, există ACEL moment în viața fiecăruia dintre noi când INIMA face pace cu MINTEA. Ele se întâlnesc, învață să comunice cu adevărat, se hotărăsc să colaboreze și astfel începe DANSUL. Acest dans al  INIMII CU MINTEA reprezintă un moment frumos, captivant, înălțător, care  ne poartă spre o viață trăită într-un mod conștient și echilibrat.
De aici încolo începe o etapă minunată în care nici inima nu mai poate uita de existența minții și nici mintea, la rândul său,  nu poate ignora măreția inimii. 
Să înceapă dansul!!!



                

(Greek Zorba Alexis Zorbas - https://www.youtube.com/watch?v=2AzpHvLWFUM)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice