miercuri, 22 februarie 2023

D.O.S. - educație pentru societate - REGULI DE CĂLĂTORIE - convorbire (grupa mare)

Materialul didactic prezentat mai jos a fost creat pentru convorbirea pe suport ilustrat „Reguli de călătorie” (D.O.S.), care face parte din activitatea integrată O PLIMBARE CU MAȘINA TIMPULUI, al cărei scenariu didactic poate fi vizualizat la următorul link: 

https://mariachiriac.blogspot.com/2023/02/activitate-integrata-o-plimbare-cu.html


În cadrul convorbirii se poate ține cont de următoarele aspecte: 

- Cum ne pregătim pentru o călătorie?

- Ce anume putem lua în bagaje?

- Dacă vom călători cu mașina, ce reguli trebuie să respectăm? (unde stau copiii, cum se pune centura de siguranță, când și cum anume coborâm din mașină etc.)

- Dacă vom călători cu autobuzul, cum urcăm în autobuz? De unde cumpărăm bilete de călătorie? Unde așteptăm să vină autobuzul? Dacă nu avem loc pe scaun, ce trebuie să facem ca să nu ne dezechilibrăm în timp ce autobuzul merge? 

- Dacă avem loc pe scaun, iar  în autobuz este vreo persoană vârstnică ce stă în picioare, ce este necesar să facem? (să cedăm locul) 

- Dacă vom călători cu trenul, de unde procurăm biletele de tren? Unde așteptăm să vină trenul? Cum urcăm/coborâm din tren? Unde așezăm bagajele? Avem voie să stăm pe coridor? 

- Dacă vom călători cu avionul, ce reguli trebuie să respectăm? Cum se numește locul unde vom lua avionul? Ce trebuie să facem înainte de a urca în avion?  Unde așezăm bagajele de cală? Ce trebuie să facem înainte ca avionul să decoleze? Unde vom merge ca să preluăm bagajele după ce avionul va ateriza la destinație? 




































Materialele pot fi utilizate și în cadrul unei lecturi după imagini. 


ATENȚIE! Imagini protejate prin legea dreptului de autor

Materialele pot fi descărcate gratis și utilizate doar în scopuri personale. Este interzisă postarea acestora pe alte site-uri sau comercializarea, fără acordul autorului de drept. 

Pentru susținerea activității mele pe blog, puteți distribui linkul către această postare. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La fermă - imagini pentru activități despre animale domestice

 Materiale didactice pentru activități despre animale domestice